Kattehuset – Gjesteinnlegg!

by Hilde Christina on April 3, 2012

Teamet i AFB har mest erfaring innen hunder og derfor blir mye av informasjonen her også om hunder og hundehold, derfor er vi veldig takknemlige for å få gjesteinnlegg som handler om andre dyr! Dette er Kristines innlegg om Kattehuset, tusen takk Kristine! Om du ønsker å skrive for oss, send oss gjerne mail!

Kattehuset

Siden denne siden til nå har hatt fokus på hunder tenkte jeg å skrive litt om det andre vanligste husdyret, nemlig katten.
Det er utrolig mange katter i norge som trenger hjelp, her skriver jeg litt om min erfaring om å hjelpe og hvordan du kan hjelpe.

Jeg begynte å jobbe for kattehuset stavanger i 2008. Dette er et hus drevet av Dyrebeskyttelsen, der hjemløse katter bor. I Stavanger er det to slike.
Huset jeg var i er på to etasjer, i kjelleren bor de kattene som av ulike grunner ikke kan adopteres bort og i hovedetasjen bor de kattene som ennå har en sjanse til å finne drømmehjemmet. Dessverre blir flesteparten av disse flyttet ned til kjelleren etterhvert.

De synene som møtte meg første gang jeg var på kattehuset er ting jeg aldri kommer til å glemme. Når jeg gikk inn døren møtte jeg noe som virket som tusenvis av katter! Det var katter overalt! Hva disse kattene har opplevd tør jeg ikke tenke på en gang. Her er det katter som mangler ører, øyne, ben og ikke minst katter som har gått gjennom helvete på grunn av mennesker. Alle kattene går løse og de har god plass ute der de kan gå når de vil. Noen få kattunger er i bur, dette er de som er for små til kastrering/sterilisering. Det som er så utrolig er hvor fort de fikk tillit til meg. De kom løpene imot meg, første gang var det faktisk nesten litt skummelt…. De er så utsultet på kos at de nesten sloss om oppmerksomheten med en gang man kommer inn døren!

Det man gjør når man hjelper på en slik plass er å feie gulvene, skifte kattesand, mate, og gi kattene friskt vann. Etter jobben kommer den beste delen, nemlig kosen. Jeg kan sitte i timesvis og kose og kose, en katt er noe helt spesielt.

Jeg har hatt katter hele livet mitt, det var nok mye av grunnen til at jeg bestemte meg for at jeg ville hjelpe. Men man trenger ingen erfaring med katter for å hjelpe til. Man får god opplæring og man kan velge veldig selv hva man vil gjøre og om man i det hele tatt vil bli igjen for å kose. Men jeg kan garantere at når du først kommer inn og setter deg ned for å kose er det vanskelig å gå!

For min del har opplevelsen rundt å jobbe på kattehuset vært positiv. Selvfølgelig er det hardt å se disse uskyldige kattene som har levd et så forferdelig liv. Men den gleden du får av å være der slår alt. Å vite at det bittelille jeg gjør faktisk utgjør en forskjell for kattene, det å se at de kjenner meg igjen når jeg kommer er virkelig uerstattelig. Når jeg er hjemme på ferie eller ikke kan gå av ulike grunner savner jeg kattene noe fryktelig! De føles litt som mine <3 Når noen har adopert en katt merker jeg det faktisk med en gang (selv om det bor godt over 100 katter der). Dessverre er dette noe som skjer alt for skjeldent, mange er utrolig sære på hvilke katter de vil ha. Det kommer nok ikke som noen overraskelse at de fleste dessverre ikke vil ha voksne katter eller slike som mine små, kattunger uten mamma (altså man må opp en gang i timen for å gi de mat gjennom flaske, mye arbeid men absolutt verdt det), men det som overrasker meg er at folk har krav som gjør at f.eks. de korthårede kattungene somregel ikke blir adoptert bort. Svarte katter er det også stor overflod av. Altså ting basert på kun utseende.

Kattehusene rundt om i norge drives på frivillig basis. Folk kommer og hjelper og mat blir donert av dyrleger/dyrebutikker. Dessverre er det fortsatt mange katter som trenger hjelp.
Det du kan gjøre for å hjelpe er å gjøre det samme som meg, altså hjelpe ditt nærmeste kattehus, eller du kan betale et beløp til Dyrebeskyttelsen så de kan fortsette å ha slike kattehus, du kan melde deg som fosterhjem, ellers kan du rett og slett adoptere en katt fra Dyrebeskyttelsen! Sistnevnte kan jeg anbefale på det varmeste her jeg ligger med mine to søte små korthårede kattunger :)

Foto: Fra Kattehuset i Oslo.

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Previous post:

Next post: